شناسه خبر: 15354نسخه چاپی
تاریخ خبر: 1400/8/24 12:09

دومین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده برگزار شد

دومین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده به ریاست خانم دکتر خزعلی معاون رئیس جمهور و دبیر ستاد ملی زن و خانواده برگزار شد

دومین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم با هدف آسیب شناسی وضعیت خانواده و طرح اصلی­ترین اولویت­های حوزه خانواده با حضور جمعی از اندیشمندان و محققان حوزه زنان و خانواده و به ریاست خانم دکتر خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد.

خانم دکتر خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیر ستاد ملی زن و خانواده در این نشست؛‌ ضمن تشکر از بیان دیدگاه های اساتید و پژوهشگران حوزه خانواده و ارائه مکتوب طرح ها و پیشنهادات با قابلیت سیاستگذاری؛ به جایگاه قانونگذاری ستاد ملی زن و خانواده اشاره کرد و تصویب و پیگیری مصوبات آن را تحول مطلوبی در حوزه خانواده دانست.

معاون رییس جمهور‌ برگزاری پیش نشست را به لحاظ فکری و پژوهشی پشتیبان ستاد ملی زن و خانواده معرفی و ابراز امیدواری کرد در کارگروه های تخصصی ستاد نیز با همفکری همه اعضاء و سایر صاحبنظران این حوزه؛‌ قوانینی با قابلیت اجرا، تدوین و تصویب شود.

وی به نقش سیاستگذاری معاونت امور زنان و خانواده اشاره کرد و تأکید نمود که با تقویت نقش نظارتی می­توان آن را  عملیاتی و نظارت بر اجرا را به سطح مطلوب رساند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرستاد ملی زن و خانواده به بخشی از اقداماتی که در چند ماهه اخیر در راستای دیدگاه های ارائه شده در این نشست،‌ انجام گرفته اشاره کرد و گفت: از جمله این اقدامات رونمایی از طرح جامع در هفته های آتی است که موضوعاتی چون توانمندسازی خانواده ها؛‌ خانواده محوری،‌ آموزش های خانواده و پیشگیری از آسیب های اجتماعی درآن دیده شده است.

وی با تأکید بر مردمی بودن این طرح‌ گفت: از تمامی نیروهایی که انگیزه و قابلیت تعامل با این طرح را دارند بهره گرفته و این طرح در تمام استان­ها امکان اجرا خواهد داشت.

خانم دکتر خزعلی به تلاش معاونت در موضوع مصوبه دورکاری و اهمیت آن در موضوع تحکیم بنیان خانواده و تبلیغ جمعیت و ترغیب زنان شاغل به فرزندآوری اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که مدیران سازمان ها از این مصوبه استقبال نمایند.

حمایت مالی و فرهنگی از ازدواج متولدین دهه 60 ساکن روستا از دیگر اقداماتی بود که خانم دکتر خزعلی در راستای ارتقاء سطح ازدواج و پیشگیری از تجرد قطعی به آن اشاره کرد و به این نکته تاکید کرد که علاوه بر مسائل اقتصادی؛‌ مسائل فرهنگی هم مهم هستند و  بر نقش کنشگران این عرصه در تغییر نگرش و سبک زندگی جوانان به سمت ازدواج تأکید نمود.

از دیگر اقداماتی که معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به آن اشاره کرد، تصویب بیمه ناباروری و تحت پوشش قرارگرفتن خدمات درمان ناباروری بود. وی ضمن مهم دانستن تغییر نگرش و فرهنگ جامعه در بحث ازدواج؛ به ارتقاء سطح مسئولیت پذیری مردان و تقویت آن با دوره های مهارت آموزی و آموزشی اشاره کرد و به برقراری توازن آموزش بین زنان و مردان در خانواده و توجه به کرامت زنان تأکید نمود.  

در ادامه صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی و فعالان انجمن های غیر دولتی حوزه زنان و خانواده به آسیب شناسی این حوزه و اشاره به الویت ها جهت طرح در ستاد ملی زن و خانواده اشاره داشتند.

اشاره به اهمیت تشکیل و تحکیم خانواده، کاهش نرخ باروری، افزایش نرخ طلاق، فاصله سنی، اهمیت به آمایش سرزمین در تعیین نیازهای خانواده، فضای مجازی و آسیب های خانواده، مشاوره های قبل از ازدواج، توازن در آموزش های تحکیم خانواده مبتنی بر جنسیت و تاکید بر سیاستگذاری خانواده از اهم موارد طرح شده در دومین پیش نشست تخصصی ستاد ملی زن وخانواده در دولت سیزدهم بود.

در پایان نشست،‌ دکتر لیلا سادات زعفرانچی معاون بررسی های راهبردی و رئیس دبیرخانه ستاد ملی زن وخانواده، ضمن تشکر از ارائه دیدگاه­های صاحب­نظران حوزه خانواده، از جمله اهداف برگزاری نشست هم اندیشی را توجه به زوایای متفاوت موضوع خانواده و شکل­گیری هم افزایی و کمک به شناخت بیشتر این موضوع عنوان نمود و به جمع بندی و ارائه خلاصه ای از دیدگاه ها و نظرات صاحب­نظران پرداخت.