معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد:
ضرورت تبادل تجربیات مشترک بانوان ایران و زیمباوه

دکتر خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشستی با حضور زنان کارآفرین و تعدادی از زنان مشاور وزیر، دولت میزبان همسر رئیس جمهور زیمباوه بودند.

به گزارش معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، در این نشست دکتر خزعلی ضمن اشاره به حضور سه نماینده از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه، گفت: ما بانوان دو کشور میتوانیم ارتباطات و تبادلات خوبی در بخش های تجاری، فرهنگی و علمی داشته باشیم و به کمک همکاران ما به بخش های خصوصی و دولتی کشورمان به صورت مستقیم متصل شوید.

معاون رئیس جمهور کشورمان با اشاره به ایجاد اشتغال خانواده محوردر ایران، بیان کرد: هدف از کسب و کارهای خانواده محور این است که بتواند مسئولیت زندگی را تقسیم کند و این بار تنهایی روی دوش بانوان خصوصا زنان سرپرست خانوار نباشد و تمرکز این طرح بر روی جوانان فعال خانواده باشد تا بتوانند با فراهم شدن زمینه کار، مسائل اقتصادی را عهده‌دار شوند.

دکتر خزعلی همچنین به مسائل دیگری از جمله آسیب‌های اجتماعی، فرهنگ، جنگ رسانه‌ای و... اشاره و تصریح کرد: در این دیدارها متوجه شدیم کشور زیمباوه هم مانند ما تجربیات مشابه در جنگ رسانه‌ای دارد این تجربیات باید در جلسات آینده بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.

دکتر خزعلی ضمن ابراز امیدواری برای استمرار این جلسات باتوجه به توانمندی‌هایی که ذکر شد و مشترکاتی که از نظر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میان دو کشور وجود دارد، بر همتی که بانوان در عملیاتی شدن کارها و تصمیمات دارند تاکید کرد.

وی در انتها با تاکید برنقش سازنده زنان اشاره کرد: امام راحل (ره) فرمودند «من زنان را به رهبری قبول دارم»، و اظهار امیدواری کرد با پیگیری مناسب توافقات شاهد عملیاتی شدن تفاهم‌نامه‌ها و تعاملات این سفر باشیم.

همکاری ایران و زیمباوه در حوزه فضایی امکان پذیر است

دکتر عاطفه موسوی مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست هم اندیشی اظهار داشت: ما ماهواره های فضایی داریم که در بحث رصد ماهواره ای و داده ها درحوزه های کشاورزی، پیش بینی اقلیمی کمک می کنند و الگوهای هوایی را با تحلیل داده ها ارائه می دهند که می توان تفاهم نامه هایی در این زمینه با کشور زیمباوه ارائه شود.

وی ادامه داد: در بحث شرکت های متوسط، کشور ایران مزیت نسبتی دارد زیرا کشور نیروی انسانی مهندسی خوبی دارد. همچنین نرم افزارهای تجارت الکترونیکی با تحلیل داده های کشاورزی موجب ارتقا بازار محصولات شما شود و این شرکت ها می توانند با قیمت خوب نسبت به بازار جهانی نقش آفرینی کنند.

ایران قوانین پیشرفته‌ای در حوزه خانواده دارد

دکتر نرجس بختیارخلج مشاور امور بانوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست با بیان اینکه ما قوانین پیشرفته ای درمورد خانواده داریم، گفت:هدف ما این است که با شما در کنار هم به صورت همگرا قرار بگیریم و به رشد، پیشرفت و بالندگی خانواده ها و زنان کشورهای خود کمک کنیم.

وی ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خدماتش با 70درصد از مردم از بدو تولد تا پایان حیات مرتبط است که خدمات مختلفی را دارد.

دکتر بختیار خلج عنوان کرد: در بخش کار و تعاون بحث مهارت افزایی و آموزش مهارت های مختلف را درگرایش و رشته های متنوع شغلی را داریم و تاکیدی که در این بخش داشتیم بحث شغل های کم سرمایه بوده است.

وی همچنین افزود: حدود پانصد رشته شغلی را با این شرایط شناسایی کردیم و در حوزه سایر مشاغل رویکرد وزارت خانه کار،تعاون و رفاه اجتماعی مشاغل خانواده محور است و تاکیدی را بر مشاغل خانگی با هدف توانمد سازی بانوان داریم.

مشاور وزیر کار،تعاون و رفاه اجتماعی افزود:یکی از کارهای ما قابل اشتراک گذاشتن هست تجربیات مختلفی که در این حوزه داریم از آموزش تا فرایندهای میدانی که وجود دارد به اشتراک گذاشته شود و علاقمندیم متقابلا از تجربه های بسیار خوب شما در حوزه کشاورزی استفاده کنیم.

وی همچنین ادامه داد: بخش مهم دیگر تعاون و رفاه اجتماعی هست که در این حوزه فعالیت های گسترده ای داریم و جامعه هدف در مرز آسیب و آسیب دیده را داریم. 

دکتر بختیار خلج تصریح کرد: در بحث بیمه ها هم بیمه زنان خانه دار را داریم و همچنین بیمه اجتماعی که در این بیمه تمام شهرهایی که زیر 20هزار جمعیت دارند که با حداقل مبلغ بیمه می شوند. 

می‌توانیم تمام غیر ممکن ها را ممکن کنیم

در ادامه راضیه جلیلی، اولین بانوی مدال آور مسابقات جهانی مهارت تصریح کرد: اگر بخواهیم می توانیم تمام غیر ممکن ها را ممکن کنیم. تا به حال ایران در این رشته مدالی نداشت که این مدال برای اولین بار کسب شد.

-----