شناسه خبر: 13470نسخه چاپی
تاریخ خبر: 1399/6/4 14:18

با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و سخنگوی دولت؛ سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده رونمایی شد

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده: برنامه ریزی در حوزه زنان و خانواده شکل گرفته و ریل گذاری شده است

مراسم رونمایی از سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده همچنین مستندات اسناد مصوب برنامه ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان ها، اجرای ارتقاء تاب آوری اجتماعی زنان و خانواده ها به تفکیک استان، گزارش توان افزایی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه های غیر رسمی در ۱۰ استان در بستر اجتماعات محلی و اقدام و عمل به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار موضوع بند ت ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و علی ربیعی سخنگوی دولت برگزار شد.

 معصومه ابتکار در این جلسه، با تسلیت فرا رسیدن ایام ماه محرم و گرامیداشت هفته و شهدای دولت، گفت: معاونت امور زنان و خانواده در سال‌های گذشته با وجود مشکلات و موانعی که کم هم نبوده سعی کرده به تکالیف خود در چارچوب برنامه‌های کلی نظام و سیاست‌های دولت تدبیر و امید در حوزه زنان و خانواده به بهترین نحو عمل کند.

وی اظهار داشت: در راه اندازی این سامانه که در قالب ۸ بخش و ۲۸ شاخص طراحی شده، تعامل بسیار خوبی با سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار ایران و دیگر دستگاههای اجرایی صورت گرفته که جای تشکر و قدردانی دارد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مسائل حوزه زنان در ۴ دهه سپری شده از استقرار نظام جمهوری اسلامی شاهد تحولات بزرگی بوده، گفت: البته اقدامات انتزاعی زیادی نیز در این حوزه انجام گرفته و باید در نظر داشته باشیم که اگر براساس یک برنامه علمی و مدون حرکت نکنیم مهم‌ترین موضوع در این حوزه یعنی عدالت جنسیتی که جزو آرمان‌های نظام و تأکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست، محقق نخواهد شد.

 ابتکار با تأکید بر اینکه حرکت براساس یک برنامه و چارچوب مدون برای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی در حوزه زنان و خانواده ضرورت و لازمه قطعی گام دوم انقلاب اسلامی است، افزود: خوشبختانه شاخص های عدالت جنسیتی و شاخص های  خانواده هر دو در ستاد ملی زن و خانواده با یک اجماع فرا دستگاهی و فرا قوه ای تدوین و نهایی شده و در حال حاضر در این دو زمینه  پایه گذاری یک حرکت خوب را داریم .

وی با بیان اینکه همکاری استانداری ها در تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان اتفاق بسیار بزرگی بود، تصریح کرد: بدون همکاری استانداری ها، دانشگاهیان، فعالین و مدیران استانیمان  امروز  داشتن ۳۱ سند نتیجه محور وضعیت زنان میسر نبود.

 معاون رییس جمهور با تاکید بر این مهم که  هیچیک از این سندها بدون اجماع استانی تنظیم نشده، گفت:  قطعا در جریان کار انتقاداتی هم وجود داشته اما این اجماع سازی مهمترین مولفه ای بود که  برای برنامه ریزی در حوزه زنان و خانواده شکل گرفت و انشاءالله این ریل گذاری آغاز مسیری باشد که بتوانیم با همکاری سایر بخش ها و دستگاه ها اجماع شکل گرفته بین نخبگان در موضوع ارتقاء وضعیت زنان و خانواده را  در جهت رشد شاخص ها و حرکت به سمت اهداف تعیین شده به سرانجام برسانیم.

ابتکار با اشاره به فعالیت معاونت در موضوعات  قانونگذاری، طرح ها و لوایح، ضمن تقدیر از از تلاش های شهیندخت مولاوردی در این زمینه گفت: ما در همین دولت دوازدهم حدود ده لایحه را برای دولت تدوین، تکمیل، بازنگری، حمایت و ارسال کردیم  که مهمترین آنها لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت است.

وی با بیان اینکه این لایحه  از سال ۹۶ به قوه قضاییه رفته بود، گفت: لایحه فوق اکنون در کمیسیون لوایح  در دست بررسی است و تا کنون طی ۲۶ جلسه بر روی این لایحه کار کرده ایم و ان شاء الله این بحث مهم  را هرچه زودتر در این دولت تصویب کنیم و  به مجلسی برسانیم که امیدواریم توجه لازم را به مسئله امنیت زنان داشته باشد.

معاون رییس جمهور با  بیان اینکه معاونت زنان و خانواده با طیف گسترده ای از دستگاه های اجرایی همکاری و موافقت نامه های مشترکی دارد، گفت: حوزه زنان به فعالیت های مختلفی ارتباط پیدا می کند و ما تمام تلاشمان این است که بتوانیم سیاسگذاری لازم و الگو سازی مدل های موفق و موثر در این حوزه را دنبال کنیم.

ابتکار تصریح کرد: به رغم همه مسائل و مشکلات و موانعی که داشته ایم، سعی کرده ایم با توجه به تکالیف و سیاست های کلی و ابلاغی مقام رهبری و سیاست های اختصاصی رییس جمهور در خصوص امور زنان به تکالیف خود به درستی عمل کنیم.

اجرای فاز نخست «سامانه رصد و پایش وضعیت زنان و خانواده»

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان ریاست جمهوری از اجرای فاز یک «سامانه رصد و پایش وضعیت زنان و خانواده» خبر داد.

زهرا جواهریان در این نشست بیان کرد: ما طبق مواد ۱۰۱ و ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه بند ت ماده ۸۰ و ابلاغیه رئیس جمهوری موظف هستیم که علاوه بر کارهایی که در رابطه با این قوانین اجرا می کنیم، رصد و پایش آن را نیز انجام دهیم.

وی تاکید کرد: در بسیاری از موارد نظارت امور بر عهده معاونت امور زنان و خانواده است و به دلیل اینکه دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده هم در معاونت مستقر است، در این راستا مسئولیتی بر عهده ما گذاشته شده است.

وی درباره چرایی ایجاد سامانه رصد و پایش وضعیت زنان و خانواده گفت: رویکرد ما در این سامانه استفاده از ظرفیت فناوریهای نوین در رابطه با ارائه راهکار و پاسخگویی به نیازها و مسائل مرتبط بود. اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاستها از اهدافی بود که در آن دنبال شد.

جواهریان با بیان اینکه شاخصهای عدالت جنسیتی طبق ماده ۱۰۱ در ۸ محور و ۲۵ شاخص اصلی و ۱۷۷ شاخص اختصاصی تدوین و ابلاغ شده است، افزود: تخصیص اعتبارات دستگاهی برای اجرای برنامه های ارتقای شاخص عدالت جنسیتی از اهداف این برنامه است. طراحی سامانه براساس تحلیل فرآیند و معرفی کاربران، جمع آوری شاخص و تهیه شناسنامه و زیرساختها مبنای اصلی این سامانه بوده است. شفافیت، مسئولیت پذیری و بهبود مستمر از ویژگی های این سامانه است.

به گفته معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان ریاست جمهوری، در این سامانه هشت بخش جای گذاری شده است که  یکی از آنها سند وضعیت زنان و خانواده در استان هاست که کل برنامه استان ها و شاخصها در این بخش از سامانه قرار می گیرد.

جواهریان با تاکید بر اینکه اجرای فاز یک این سامانه اجرا شده است، گفت: این سامانه مستقر شده است و ویژگی آن این است که سامانه در نهاد ریاست جمهوری به عنوان جایی که بتوانیم در بستر شبکه دولت استفاده کنیم استقرار یافته است

سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده طی مراسمی در محل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سخنگوی دولت، رونمایی و در حاشیه این مراسم از 3 اثر سیمای ملی تاب‌َآوری، برنامه ارتقاء وضعیت زنان متناسب با اقتضائات 31 استان کشور و نیز طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار رونمایی شد.