شناسه خبر: 18205نسخه چاپی
تاریخ خبر: 1402/10/6 11:07

پاسخ معاونت زنان به شبهات روزنامه فرهیختگان یک درصد تکلیفی بانوان 1403 چند برابر یک درصد 1402 است.

1. در بودجه 1403 ‌دولت چهار بند یک درصدی سال 1402 حذف شده که سه‌تای آنها در هم ادغام شده و در بند ب تبصره 13 آمده است اینکه مطرح شده بود در بودجه سال 1403 ردیف زن و خانواده حذف شده و بندی که آورده شده تفاوتی با سال قبل ندارد جز ایثار و شهادت که اضافه شده باید به اطلاع برساند که چنین نیست ایثار و شهادت و خانواده هر دو اضافه شده البته مواردی که این معاونت پیشنهاد داده بود بیش از آن بود اما در نسخه اولیه تقدیمی به مجلس  بعضی از آنها به دلیل طولانی بودن حذف شده بود که در نسخه نهایی مجدد اضافه گردید که از این قبیل است؛ رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده و همچنین مساله خانواده و جمعیت لازم به ذکر است که در این بند (بند ب ماده 13) تاکید گردیده است که آیین‌نامه با همکاری معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری تهیه می‌شود‌.

 

لذا این بند با وجود ادغام از جهات متعدد شرایط بهتری از بند اختصاصی سال گذشته دارد؛ چراکه به دلیل عدم حذف فصول 1 و 4 و 6 اعتبار بیش از سه برابری را به مسائل زنان و خانواده اختصاص می‌دهد البته سیاست سازمان برنامه‌و‌بودجه با عنایت به تعدد یک درصدی‌ها و اعتراض دستگاه‌ها تجمیع و ادغام آنها بوده که ا‌میدواریم مجلس بتواند آن را تفکیک کند البته نه با شرایط سال گذشته بلکه با همین شرایط که شامل سه فصل مذکور هم بشود و انتظار است این امر را تقویت کنند و از محدودیت‌های سال گذشته کاسته شود. برآورد می‌شود که یک درصد بیش از 30 همت باشد که اگر تقسیم بر سه شود چند برابر یک درصد 1402 می‌باشد.

 

2. ذکر گردیده که قرار دادن اعتبار ردیف برای زن و خانواده ممکن نیست و بعد استناد کرده که نهادی ستادی مانند معاونت نمی‌تواند چنین اعتباری را اخذ کند، نویسنده محترم توجه به مصاحبه نداشته است که دکتر خزعلی ذکر کرده این امر به زن و خانواده اختصاص می‌یابد و اختصاص آن به معاونت مطرح نبوده است، طبیعی است که معاونت موقعیت اجرایی ندارد و این بودجه به دستگاه‌های اجرایی داده می‌شود اما بودجه می‌تواند مرتبط با زن و خانواده و آسیب‌های مرتبط با آن باشد، همانگونه که مشابه آن در سال 1400 انجام گرفت و ردیفی به زنان سرپرست خانوار اختصاص پیدا کرد. بله در این ردیف معاونت می‌تواند طرح برنامه عملیاتی و نظارت بر اجرا را به عهده داشته باشد‌.