شناسه خبر: 19687نسخه چاپی
تاریخ خبر: 1405/4/1 13:16

تکثر و تنوع جامعه را به رسمیت بشناسیم/ برای همه دختران و زنان ایرانی باید برنامه داشته باشیم معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تأکید کرد: باید دغدغه‌های مردم، به‌ویژه دختران نوجوان و جوان را شناسایی و ریشه‌یابی کنیم. بخشی از مسائل با افزایش امید اجتماعی، بخشی با ارتقای سرانه‌ها و بخشی با ایجاد فرصت نقش‌آفرینی حل خواهد شد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تأکید کرد: باید دغدغه‌های مردم، به‌ویژه دختران نوجوان و جوان را شناسایی و ریشه‌یابی کنیم. بخشی از مسائل با افزایش امید اجتماعی، بخشی با ارتقای سرانه‌ها و بخشی با ایجاد فرصت نقش‌آفرینی حل خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر در جریان حضور استاندار و مدیران ارشد استان البرز در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، خواستار تدوین و تکمیل «سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده» در استان البرز شد و گفت: استان البرز با توجه به تجربه موفق در حوزه‌های اجتماعی می‌تواند الگوی سایر استان‌ها باشد و تجربیات موفق خود را مستندسازی کند.

وی با اشاره به مأموریت دولت برای تدوین بسته‌های اجتماعی پس از جنگ اخیر اظهار داشت: باید دغدغه‌های مردم، به‌ویژه دختران نوجوان و جوان را شناسایی و ریشه‌یابی کنیم. بخشی از مسائل با افزایش امید اجتماعی، بخشی با ارتقای سرانه‌ها و بخشی با ایجاد فرصت نقش‌آفرینی حل خواهد شد.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: باید تکثر و تنوع جامعه را به رسمیت بشناسیم و برای همه دختران و زنان ایرانی برنامه داشته باشیم. بخشی از دختران ما ممکن است از نظر پوشش و سبک زندگی شبیه ما نباشند، اما در قلب، هویت، تمدن و ریشه‌های خود ایرانی‌اند و نباید اجازه دهیم میان آنان و حاکمیت شکاف ایجاد شود.

بهروزآذر با بیان اینکه اگر نتوانیم در دوران نوجوانی با این نسل ارتباط برقرار کنیم، فاصله‌ها عمیق‌تر خواهد شد، تصریح کرد: باید برای دختران نوجوان، دختران روستایی و عشایری و سایر گروه‌های اجتماعی بسته‌های متناسب طراحی کنیم تا همه احساس تعلق و دیده شدن داشته باشند.

وی همچنین از اجرای پایلوت طرح زنجیره اشتغال زنان و اجرای طرح کارآفن در استان البرز قدردانی و خاطرنشان کرد: این طرح با هدف اتصال مهارت‌آموزی به بازار کار آغاز شده و یک طرح ملی است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به تجربه موفق مراکز «کوثر» در شهرداری تهران که در زمان مدیریت مجتبی عبداللهی در دوره دکتر قالیباف شروع شد و در دوره دکتر حناچی توسعه پیدا کرد، ابراز داشت: استفاده از فضاهای بلااستفاده برای ایجاد محیط‌های کار اشتراکی و حمایت از زنان کارآفرین می‌تواند زمینه توسعه مشاغل خانگی و کسب‌وکارهای خرد را فراهم کند و امیدواریم این تجربه در استان‌ها نیز توسعه یابد.

در ادامه این نشست، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز با تأکید بر نقش‌آفرینی بانوان در ساختار مدیریتی کشور بیان کرد: رویکرد استان البرز در بهره‌گیری از ظرفیت زنان به‌صورت جدی دنبال شده است. در همین راستا فراخوانی برای جذب و شناسایی بانوان توانمند برگزار شد و با برگزاری جلسات متعدد، مصاحبه‌های تخصصی و تشکیل کارگروه‌های ارزیابی، بیش از 300 نفر از بانوان در سطوح مختلف مدیریتی و اجرایی به‌کارگیری یا ارتقا یافتند.

وی افزود: در این ساختار، اختیارات و وظایف مدیرکل بانوان توسعه پیدا کرد و از ظرفیت زنان در سمت‌هایی نظیر مدیرکل همچون مدیرکل سیاسی، مدیرکل بهزیستی، مدیرکل روستایی و عشایری و مدیرکل کانون پرورش فکری، معاون مدیرکل، معاون فرماندار و بخشداری استفاده شده و این روند در حال گسترش است.

استاندار البرز در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان یادآور شد: با وجود چالش‌های متعدد، در سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بسیاری از شاخص‌های آسیب‌های اجتماعی از جمله جرائم و مسائل مرتبط با طلاق و خودکشی روند کاهشی داشته و البرز از رتبه‌های بحرانی به وضعیت میانه رسیده است.

عبداللهی همچنین با اشاره به رویکرد مدیریت اجتماعی استان عنوان کرد: تمرکز ما از ابتدا بر توسعه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در سطح محلات بوده و تلاش شده است با ایجاد ساختارهای منسجم، این حوزه به‌صورت هدفمند پیش برود.