شناسه خبر: 19722نسخه چاپی
تاریخ خبر: 1405/4/20 12:23

تأکید بر توسعه همکاری‌های ایران و هند در حوزه زنان و خانواده/ بهره‌گیری از ظرفیت‌های بریکس برای انتقال تجارب موفق

در دیدار دوجانبه با وزیر توسعه زنان و کودکان هند و معاون راهبردی و دبیر ستاد زن و خانواده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حاشیه برگزاری اجلاس، بر ضرورت گسترش همکاری‌های دوجانبه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های متقابل دو کشور در حوزه توانمندسازی زنان، تحکیم خانواده و تبادل تجارب موفق تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، نرجس ابوالقاسمی در این دیدار، با تشریح جایگاه زنان در نظام حقوقی و سیاست‌گذاری جمهوری اسلامی ایران، گفت: زنان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه مهم و روشن و‌ مساوی برخوردارند و این جایگاه در اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است. در چارچوب همین رویکرد، ارتقای نقش زنان در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همواره یکی از محورهای سیاست‌گذاری در ایران بوده است.

وی با اشاره به جهت‌گیری‌های اقتصادی در حوزه زنان اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران، ضمن تقویت و توسعه اشتغال خرد زنان و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و محلی، سیاست‌ها و رویکرد کلی به سمت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و نوآور سوق یافته است؛ رویکردی که می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های جدید اقتصادی، فناوری و کارآفرینی باشد.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری همچنین با اشاره به تبادل نظر صورت‌گرفته درباره الگوهای توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی زنان، تصریح کرد: در ایران نیز تجربه گروه‌های خودیار و سازوکارهای مبتنی بر مشارکت جمعی زنان وجود دارد، اما تجربه هند در این زمینه، به‌ویژه از حیث قدمت، گستره و سازمان‌یافتگی، قابل توجه و قابل استفاده است. آشنایی بیشتر با این تجربه‌ها می‌تواند به غنای سیاست‌گذاری‌ها و طراحی مدل‌های بومی و مؤثر در این حوزه کمک کند.

آناپورنا دوی، وزیر توسعه زنان و کودکان هند و رییس اجلاس بریکس، نیز در این دیدار با استقبال از دیدگاه‌های مطرح‌شده از سوی هیأت ایرانی، بر اهمیت تبادل تجربیات میان کشورهای عضو بریکس در حوزه زنان و خانواده تأکید کرد و توضیحاتی درباره تجربه هند در توسعه و گسترش گروه‌های خودیار زنان، نقش این گروه‌ها در توانمندسازی اقتصادی، و آثار آن‌ها در بهبود معیشت، تقویت شبکه‌های محلی و ارتقای مشارکت اجتماعی زنان ارائه داد.

در پایان این دیدار، دو طرف بر تداوم رایزنی‌ها و پیگیری زمینه‌های همکاری در سطوح کارشناسی تأکید کردند و بهره‌گیری از ظرفیت‌های گروه بریکس را برای توسعه تعاملات، انتقال تجارب موفق و گسترش همکاری‌های عملی میان زنان دو کشور، حائز اهمیت دانستند.